Lenotti Bianco del Veneto, Colle dei Tigli wit

Lenotti Bianco del Veneto, Colle dei Tigli wit
Alcohol: 12,5% 
Herkomst: Cantine Lenotti, Veneto, Italië 
Druivenras: CORTESE, GARGANEGA 
Omschrijving: Deze wijn ruikt naar perzik en bloemen en smaakt licht en fruitig met een vleugje honing. De aroma's van tropisch fruit komen goed tot zijn recht, maar worden fraai in balans gehouden door zijn frisse zuren en een licht tinteltje. 
Serveren bij: Vis, wit vlees, salades, lichte pastagerechten 
Temperatuur: 10-12ºC 
Wijngaard: Deze wijn komt van wijngaarden gelegen op oude heuvels waarop ook limoenbomen staan ('tigli' is Italiaans voor limoenbomen). De wijngaarden liggen aan de oostkant van het Gardameer. 

In het vriendelijke noordoosten van Italië, aan de oevers van het Gardameer en dicht bij het plaatsje Bardolino, ligt het wijndomein van de familie Lenotti.

De geschiedenis van Cantine Lenotti gaat terug tot 1906. Al aan het begin van de vorige eeuw had men een uitstekende regionale reputatie voor de lokale wijnen.

Na diverse investeringen en renovaties is de familie Lenotti zich volledig gaan toeleggen op het gehele proces van druif tot een schitterend eindproduct voor de verwende wijnconsument. De familie Lenotti heeft de beschikking over een flink aantal eigen wijngaarden in de volgende regio's:

'Le Folaghe' in Lugana, 'Le Crosare' in Valpolicella Classico, 'La Pra' en 'Vigna la Giare' in Bardolino Classico.

Veel geroemde wijnen zijn ondermeer de Colle Dei Tigli, Rosso Passo, Massimo, Le Grosare en de vermaarde Capomastro.

  • Wijnhuis: Lenotti
  • Code: ITA0075
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 6,45
    € 38,70 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75