Simonsig Estate Frans Malan Reserve rood

Simonsig Estate Frans Malan Reserve rood
Herkomst: Simonsig Estate, Stellenbosch, Zuid-Afrika 
Klimaat & Terroir:  Zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters. De roodgekleurde bodem is rijk aan ijzer, klei en mineralen.  
Vinificatie: Nadat de druiven nauwkeurig geplukt worden, vindt de vergisting plaats. De Frans Malan Reserve bestaat voor 51% uit wijn van pinotage; 29% is gereserveerd voor Cabernet Sauvignon en het overige deel voor Merlot. In deze verhouding volgt er – na zestien maanden houtlagering op Frans en Amerikaans eiken, botteling. 
Druivenras: Pinotage, Cabernet Sauvignon & Merlot. 
Geur &  Smaak: In de geur verklappen pruimen, zwarte bessen, de rijpe roodfruitaroma's en tonen van noten dat het hier om een blend gaat. In de mond is de wijn harmonieus rond, met zachte tannines en mooie rijpe vruchtensmaak, mooi uitgebalanceerd en lekker lang van afdronk. 
Serveersuggestie: Een verleidelijke Kaapwijn die uitstekend past bij allerhande gerechten die een braai of barbecue tot een feest maken. 
Weetje: Deze ‘Frans Malan’ is een ”Cape Blend”, dat is een combinatie van druiven waarvan de Pinotage een belangrijk deel uitmaakt. 
Simonsig maakt wijn als Tiara, Frans Malan, Kaapse Vonkel, Vonkel Brut Rose en Sunbird. Druivenrassen zijn Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinotage, Cabernet Sauvignon, Shiraz. Simonsig, wijn uit Zuid-Afrika, te bestellen bij Clubwijn, sinds 2003 de wijnbestelsite van Wijnhuis Prinschenhof. 
 
Simonsig is een echt familiebedrijf dat wordt gerund door de familie Malan.  Het bedrijf ligt iets ten noorden van Stellenbosch en ligt aan de wijnroute. Voor toeristen is het zeer toegangkelijk en zeker de moeite van een bezoek waard.
 
Via een fraaie oprijlaan, omgeven door bomen, komt men bij het proeflokaal. Van daaruit kun je genieten van het magnifieke uitzicht dat het estate heeft over de Simonsberg. De naam Simonsig is hier inderdaad van afgeleid.
 
Bij Veritas, het gerenommeerde vergelijkingsbureau in Kaapstad, is Simonsig zeker geen onbekende. Meermalen is men er met de hoofdprijs vandoor gegaan. Dit geldt zeker voor de Simonsig Chenin Blanc, maar ook voor de beide vonkelwijnen. De witte vonkelwijn is bijna niet van Champagne te onderscheiden. De Brut Rose is eveneens een echte prijswinnaar.
 
Met een jaarlijkse neerslag van 700 mm en een door de oceanen meditarraan gehouden klimaat, gedijen zowel witte als blauwe druiven hier opperbest. De zandstenen bodem en poreuze granietgrond bieden plaats aan diverse variëteiten. De maximum hoogte waarop geteeld wordt is 260 meter boven de zeespiegel. De gemiddelde opbrengst per hectare ligt op achtduizend kilo.
 
Simonsig doet erg zijn best om Duurzaam te zijn en voert Sociaal Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel.
  • Wijnhuis: Simonsig
  • Code: ZAF0018
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 23,10
    € 138,60 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75