Simonsig Estate Pinotage rood

Simonsig Estate Pinotage rood
Herkomst: SimonsigEstate, Stellenbosch, Zuid-Afrika 

Klimaat & Terroir: Zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters. De roodgekleurde bodem is rijk aan ijzer, klei en mineralen. 

Vinificatie: Nadat de druiven nauwkeurig geplukt worden, vindt vergisting plaats zonder een enige vorm van houtcontact.  

Druivenras:  Pinotage 

Geur & Smaak: Pinotage wordt vooral gekenmerkt wordt door heel veel rood fruit. In geur en smaak dus heel veel frambozen en bessen met daarnaast zwoelrijpe tonen en fluweelzachte tannines. 

Wijn & Spijs: Iets gekoeld geschonken past deze wijn uitstekend bij gekruide gerechten en uiteraard bij geroosterd vlees.  

Weetje: Zuid-Afrika's nationale druivenras Pinotage is een kruising tussen Pinot Noir en Cinsault. Bij Simonsig geven ze er de voorkeur aan de wijn ervan houtvrij te ontwikkelen zodat hun Pinotage vooral gekenmerkt wordt door heel veel rood fruit. 
Simonsig maakt wijn als Tiara, Frans Malan, Kaapse Vonkel, Vonkel Brut Rose en Sunbird. Druivenrassen zijn Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinotage, Cabernet Sauvignon, Shiraz. Simonsig, wijn uit Zuid-Afrika, te bestellen bij Clubwijn, sinds 2003 de wijnbestelsite van Wijnhuis Prinschenhof. 
 
Simonsig is een echt familiebedrijf dat wordt gerund door de familie Malan.  Het bedrijf ligt iets ten noorden van Stellenbosch en ligt aan de wijnroute. Voor toeristen is het zeer toegangkelijk en zeker de moeite van een bezoek waard.
 
Via een fraaie oprijlaan, omgeven door bomen, komt men bij het proeflokaal. Van daaruit kun je genieten van het magnifieke uitzicht dat het estate heeft over de Simonsberg. De naam Simonsig is hier inderdaad van afgeleid.
 
Bij Veritas, het gerenommeerde vergelijkingsbureau in Kaapstad, is Simonsig zeker geen onbekende. Meermalen is men er met de hoofdprijs vandoor gegaan. Dit geldt zeker voor de Simonsig Chenin Blanc, maar ook voor de beide vonkelwijnen. De witte vonkelwijn is bijna niet van Champagne te onderscheiden. De Brut Rose is eveneens een echte prijswinnaar.
 
Met een jaarlijkse neerslag van 700 mm en een door de oceanen meditarraan gehouden klimaat, gedijen zowel witte als blauwe druiven hier opperbest. De zandstenen bodem en poreuze granietgrond bieden plaats aan diverse variëteiten. De maximum hoogte waarop geteeld wordt is 260 meter boven de zeespiegel. De gemiddelde opbrengst per hectare ligt op achtduizend kilo.
 
Simonsig doet erg zijn best om Duurzaam te zijn en voert Sociaal Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel.
  • Wijnhuis: Simonsig
  • Code: ZAF0011
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 11,60
    € 69,60 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75