Simonsig Estate Tiara rood

Simonsig Estate Tiara rood
Herkomst: Simonsig Estate,  Stellenbosch, Zuid-Afrika 

Klimaat & Terroir:  Zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters. De roodgekleurde bodem is rijk aan ijzer, klei en mineralen. 

Vinificatie: Nadat de druiven geplukt zijn, vindt de vergisting plaats. Hierna volgt een 18 maanden in beslag nemende rijping op Frans en Amerikaans eiken. 

Druivenras: Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot & Cabernet Franc 

Geur &  Smaak: De Tiara is een bijna zwart gekleurde, rijk geconcentreerde wijn met stevige aroma's van blauwe en zwarte bessen, cassis, toast, vanille en kaneeltonen. 

Wijn & Spijs: De gerijpte tannines maken hem al aangenaam rond en zacht hoewel de komende jaren gerekend kan worden op complexere geuren en smaken. In combinatie met rundvlees, brokkelkazen en goed gezelschap komt Simonsig's Tiara het beste tot z'n recht. 

Weetje: Een tiara kan vertaald worden naar kroon en in die betekenis moet de Tiara van Simonsig ook gezien worden. Want deze wijn is het hoogst haalbare bij Simonsig, een paradepaardje dat het beste wat het wijnhuis te bieden heeft vertegenwoordigt. 
Simonsig maakt wijn als Tiara, Frans Malan, Kaapse Vonkel, Vonkel Brut Rose en Sunbird. Druivenrassen zijn Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinotage, Cabernet Sauvignon, Shiraz. Simonsig, wijn uit Zuid-Afrika, te bestellen bij Clubwijn, sinds 2003 de wijnbestelsite van Wijnhuis Prinschenhof. 
 
Simonsig is een echt familiebedrijf dat wordt gerund door de familie Malan.  Het bedrijf ligt iets ten noorden van Stellenbosch en ligt aan de wijnroute. Voor toeristen is het zeer toegangkelijk en zeker de moeite van een bezoek waard.
 
Via een fraaie oprijlaan, omgeven door bomen, komt men bij het proeflokaal. Van daaruit kun je genieten van het magnifieke uitzicht dat het estate heeft over de Simonsberg. De naam Simonsig is hier inderdaad van afgeleid.
 
Bij Veritas, het gerenommeerde vergelijkingsbureau in Kaapstad, is Simonsig zeker geen onbekende. Meermalen is men er met de hoofdprijs vandoor gegaan. Dit geldt zeker voor de Simonsig Chenin Blanc, maar ook voor de beide vonkelwijnen. De witte vonkelwijn is bijna niet van Champagne te onderscheiden. De Brut Rose is eveneens een echte prijswinnaar.
 
Met een jaarlijkse neerslag van 700 mm en een door de oceanen meditarraan gehouden klimaat, gedijen zowel witte als blauwe druiven hier opperbest. De zandstenen bodem en poreuze granietgrond bieden plaats aan diverse variëteiten. De maximum hoogte waarop geteeld wordt is 260 meter boven de zeespiegel. De gemiddelde opbrengst per hectare ligt op achtduizend kilo.
 
Simonsig doet erg zijn best om Duurzaam te zijn en voert Sociaal Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel.
  • Wijnhuis: Simonsig
  • Code: ZAF0017
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 20,10
    € 120,60 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75