De Moya Gloria Monastrell rood

New De Moya Gloria Monastrell rood

Herkomst: De Moya, Valencia, Spanje 
Druivenras: Monastrell 
Klimaat: Mediterraan klimaat met droge, hete zomers. De wijngaarden liggen op 650 meter hoogte en hebben een oostelijke expositie. De bodem is zanderig met kalkdelen uit het Krijt-tijdperk. De wijngaarden zijn 40 jaar ouden de rendementen zijn zeer laag.
Vinificatie: De druiven worden gekoeld en daarna vergist in roestvrijstalen tanks. De “hoed” wordt handmatig ondergedompeld. Alleen de wijn die spontaan afloopt wordt gebruikt. De rijping duurt 12 maanden en vindt plaats in gebruikte Franse barriques.
Geur/smaak: Een hoge geurintensiteit met aroma’s van bramen, frambozen, aalbes en verrassende rabarber. In de afdronk proef je lichte geroosterde tonen.
Serveren bij: De stevige tannines en explosie van zwart fruit heeft behoefte aan volle, rijke en vooral vettige gerechten. Denk bijvoorbeeld aan ribbetjes, paddestoelen, eend, lamsrack en worstjes.

Weetje: Monastrell houdt van hitte. Alleen dan komt hij perfect tot rijping en ontstaan er ook geen schimmels in de dichte druiventrossen. Om die reden verbouwt De Moya zijn Monastrell in de regio Alicante, waar het klimaat warmer is dan in Valencia.

De Moya is een familiebedrijf dat werd opgericht door Yves en Sophie Laurijssens. De familie komt oorspronkelijk uit België en staat daar bekend om haar expertise op het gebied van succesvolle “turnarounds”: verlieslijdende bedrijven weer winstgevend te maken. Out-of-the-box-denken is daarbij onontbeerlijk. En dat, samen met hun bourgondische instelling, is nu precies wat de familie er uiteindelijk toe gebracht heeft om in het landschap rond Valencia een wijnbedrijf te starten en daar wijnen te gaan maken van lokale druiven: bobal en monastrell voor rood, en merseguera voor wit. Met De Moya willen Yves en Sophie wijnen maken die de tradities van de streek en daarnaast efficiency en moderne vinificatietechnieken in zich verenigen. Het terroir van de oude wijngaarden geeft complexe en spannende wijnen die food friendly zijn en bovendien ook nog eens zeer betaalbaar.

  • Wijnhuis: De Moya
  • Code: SPA0378
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 10,50
    € 63,00 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75