Vicente Gandia OSTRA PEDRIN rood

Vicente Gandia OSTRA PEDRIN  rood
Herkomst: Vicente Gandia, Valencia, Spanje 
Druivenras: Verdosilla 
Geur & Smaak: Helder lichtgeel. aangenaam fruitig bouquet (peer,meloen) dat zich voortzet in de zachte, elegante en levendige smaak met een lange afdronk. 
Wijn & Spijs: Aperitief, vis, schaal- en schelpdieren, gevogelte,kalfs- en varkensvlees, gerechten met rijst en jonge kaas. 
Weetje: Wijnmaker Luis Garcia Severino wilde iets bijzonders creëren en ging daarvoor op zoek naar mogelijkheden in de wijngaarden van de Alto Turia in de DO Valencia. Hij vond de bijzondere Verdosilla, een druivensoort die hier op 1100 meter verbouwd wordt en die je vrijwel nergens anders aantreft als in deze hoek van Spanje. Toen hij de wijn gemaakt had en voor het eerst geproefd kon worden riep hij uit"Ostras Pedrin!" dat vrijvertaald "Goeie Hemel!" betekent. Zijn medeproevers waren het daarmee eens en stelden voor om de wijn ook maar meteen zo te noemen. Een naam met een knipoog dus, maar de wijn is er niet minder om. 
Het Spaanse wijnhuis Bodegas Vicente Gandia werd in 1885 opgericht door Vicente Gandia. De startende onderneming hield zich bezig met de handel van wijn in vaten op de Europese markt. Deze handel hield aan tot het einde van de jaren zestig, tot de derde generatie de scepter zwaaide over de Bodega. Deze generatie zag nieuwe mogelijkheden voor de verkoop van wijn op fles. De familie Gandia was de eerste in Valencia die de wijn op deze manier aanbood. Hun keuze voor wijn op fles kwam de kwaliteit van de wijnen ten goede en het duurde dus ook niet lang voordat andere bodegas volgden.
Een ander belangrijk wapenfeit was de verwerving van het Hoya de Cadenas Estate, 100 kilometer ten westen van Valencia. Dit 200 ha. grote Estate is een ecologisch paradijs en ligt in de DO Utiel-Requena. Op 800 meter hoogte bevinden zich de wijngaarden van Tempranillo, Bobal maar ook Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Deze wijngaarden profiteren van een microklimaat waarbij de temperatuurverschillen tussen dag en nacht zeer bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling van de aromastoffen in de druif. Hoya de Cadenas beschikt ter plaatse over moderne wijnkelders en een vatenkelder met een capaciteit van 12.000 vaten van Frans Allier en Amerikaans Missouri eiken. Met de Hoya de Cadenas wijnen wordt ingezet op de verdere uitbouw op de internationale markt.
Het bedrijf, dat inmiddels gerund wordt door de vierde generatie in de vorm van Javier Gandia, heeft zich toegelegd op de uitbreiding van hun portfolio met wijnen uit Rioja, Rueda, Rias Baixas, maar ook Ribera del Duero en zelfs Priorat.
Vicente Gandia biedt vandaag de dag naast hun wijnen uit Valencia en Utiel-Requena dus een scala aan wijnen van andere Spaanse herkomsten. De filosofie van Vicente Gandia is door de jaren heen hetzelfde gebleven: wijnen maken die jaar na jaar betrouwbaar van kwaliteit zijn, toegankelijk en goed doordrinkbaar, altijd met een uitzonderlijk prijs-kwaliteitverhouding.
  • € 10,80
    € 64,80 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75