Baron de Ley Gran Reserva 11/12 rood

Baron de Ley Gran Reserva 11/12 rood

Herkomst: Baron de Ley, Rioja, Spanje 

Druivenras: Tempranillo en Cabernet Sauvignon 

Klimaat: Het klimaat is gematigd, met zowel invloeden van de Atlantische Oceaan als de Middellandse Zee. 

Vinificatie: Alleen de beste tempranillo komt in aanmerking om te ouderen tot Gran Reserva. Na vergisting ondergaat de wijn dertig maanden rijping op barriques van Amerikaans en Frans eikenhout met aansluitend nog eens vijf jaar rust op fles. 

Geur/smaak: Een geweldige wijn met een rijkdom aan aroma's, zoete rode en zwarte vruchtjes, verfijnde zuren, kruidigheid, leer, tabak en een zwoele satijnen structuur. 

Serveren bij: Te serveren bij (lams)vlees en pikante harde kazen. Voortreffelijk bij stoofschotels en wild. 

Weetje: De komst van oenoloog Gonzalo Rodríguez bracht Barón de Ley het verdiende internationale succes. Gaf Robert Parker de Reserva 2001 al 91 punten vanwege z’n gracieuze en elegante stijl, aromarijkdom en bewaarpotentieel (2017!), deze Gran Reserva maakt zowaar nog meer indruk. De 2001, de eerste oogst waarvoor Rodríguez de volledige verantwoording draagt, mocht het zelfs doen met 93/100 Parkerpunten. 

Baron de Ley uit Rioja produceert Club Privado Semi Crianza, Reserva, Gran Reserva, Finca Monasterio, tres 3 Vinas, 7 Vinas, Blanco, Rosado rose en een aantal varietals als Tempranillo, Graciano en Maturana.

Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een nieuw wijnhuis op te richten. Een zogenaamde single-estate bodega met druiven van eigen wijngaarden, een uniek concept in Rioja (waar meer dan negentig procent van de wijnbedrijven traditioneel afhankelijk is van lokale druiventelers). Op deze wijze houdt men de kwaliteitsbewaking van de wijn in eigen hand.

Tegenwoordig behoort Barón de Ley met meer dan tweehonderd hectare wijngaarden tot de succesvolste wijnbedrijven van Spanje. Jaarlijks worden drie miljoen kilo oergezonde rijpe druiven verwerkt tot diverse geweldige Rioja's, gastronomisch ijzersterke wijnen, en wijnen om zomaar van te genieten. 

De naam Barón de Ley is synoniem en de garantie geworden voor topkwaliteit. In 2004 werd het bedrijf tijdens de International Wine & Spirit Competition uitgeroepen tot Wijnbedrijf van het jaar.

De wijngaarden van Baron de Ley liggen in de Rioja Baja.

Baron de Ley heeft zijn weg gevonden naar een grote hoeveelheid restaurants!

Sind enige tijd maken  de wijnmakers van Baron de Ley ook de wijnen van El Perdiguero. Zij zijn er weer in geslaagd bijzondere Tempranillo's te vervaardigen, deze keer uit het wijngebiedje Cigales.

Meer wijnen

  • Wijnhuis: Baron de Ley
  • Code: SPA0022
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 21,90
    € 131,40 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75