Beaurempart Grande Reserve Blanc wit

Beaurempart Grande Reserve Blanc wit

Herkomst: Beaurempart, Gascogne, Frankrijk 

Klimaat/terroir: Een mediterraan klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. De bodem is alluviaal, met klei en zand. De wijngaarden liggen op licht glooiende heuvels. 

Druivenras: Sauvignon Blanc, Colombard & Gros Manseng 

Vinificatie: De ‘s nachts geoogste druiven krijgen 24 uur schilinweking. Het beste sap wordt vervolgens vergist op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks. Het sap verblijft 40 dagen op 0ºC om zoveel mogelijk fruitaroma’s te verkrijgen. Na rijping op de lie (gistbezinksel) wordt de wijn gebotteld. 

Geur/smaak: Een lichtgele wijn met intense aroma’s van kruisbessen, lychee en ananas. De smaak is intens en fruitig en de afdronk heerlijk lang. 

Serveren bij: Te serveren als aperitief, bij salades, gemarineerde groenten, curries en alles wat uit zee komt. 

Beaurempart Grande Réserve Blanc en Beaurempart Grande Réserve Rouge, wijn uit Gascogne en Languedoc kunt u bestellen bij Clubwijn, wijnbestelsite van Wijnhuis Prinschenhof.

 

De Zuid-Franse appellation Côtes de Gascogne is gezegend met een ideaal klimaat voor de productie van frisfruitige witte wijnen. De koele bries uit de Atlantische Oceaan in het westen zorgt voor verkoeling in de wijngaarden en de druiven ontwikkelen hierdoor intense fruitaroma’s. De druiven worden ’s nachts geoogst en vervolgens op lage temperatuur vergist. Hierdoor blijven de frisse fruitaroma’s behouden en ontstaan expressieve wijnen die op vele momenten inzetbaar zijn en perfect aansluiten bij de smaak van de moderne consument. De witte wijnen uit Gascogne zijn veelal een blend van Sauvignon Blanc en de inheemse Colombard en Gros Manseng.

 

Het zonnige Pays d’Oc is in trek bij zowel wijndrinkers als wijnmakers. Door het gunstige klimaat en de ligging tussen Pyreneeën, de bergen van de Cévennen en de Middellandse Zee zijn de mogelijkheden zijn er legio. Het terroir en het klimaat van het gebied zijn ideaal om druiven tot volledige rijping te laten komen en daar karaktervolle wijnen van te maken voor elk type consument tegen een aantrekkelijke prijs.

 

Ook bekende blauwe druiven als Cabernet Sauvignon en Merlot doen het hier prima. Beaurempart maakt er gulle en geconcentreerde rode wijnen van die aansprekend zijn voor een breed wijnpubliek.

  • Wijnhuis: Beaurempart
  • Code: FRA0921
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 8,05
    € 48,30 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75