Simonsig Estate Brut rose mousserend

Simonsig Estate Brut rose mousserend

Herkomst: Simonsig, Stellenbosch, Zuid-Afrika 

Klimaat & Terroir: Zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters. De roodgekleurde bodem is rijk aan klei en mineralen. 

Vinificatie: Naast de witte Brut lanceerde Simonsig in 2005 ook een rosévariant van hun Kaapse Champagne. Keldermeester Johan Malan laat de schilletjes heel even hun pigment afgeven aan het druivensap zodat een elegante zalmrose kleur ontstaat. 

Druivenras: Pinot Noir, Pinotage, Pinot Meunier 

Geur & Smaak: Na vergisting en klassieke champagnebereiding is een levendige, volsmakelijke, droge wijn ontstaan met onweerstaanbare rode bessenaroma's, florale tonen en rode grapefruit in een perfecte balans. 

Wijn & Spijs: Met zijn luxe uitstraling, elegante smaak en verrukkelijk parelende bubbeltjes komt deze Simonsig Brut Rosé het beste tot z'n recht als feestelijk aperitief of begeleider van gerookte zalm, sushi, zoetzure gerechten of tropische salades. 

Weetje: Simonsig was het eerste wijnhuis die met een Vonkelwijn uitkwam en niet de eerste de beste. Talloze malen bekroond in Zuid-Afrika en daarbuiten 

Simonsig maakt wijn als Tiara, Frans Malan, Kaapse Vonkel, Vonkel Brut Rose en Sunbird. Druivenrassen zijn Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinotage, Cabernet Sauvignon, Shiraz. Simonsig, wijn uit Zuid-Afrika, te bestellen bij Clubwijn, sinds 2003 de wijnbestelsite van Wijnhuis Prinschenhof. 
 
Simonsig is een echt familiebedrijf dat wordt gerund door de familie Malan.  Het bedrijf ligt iets ten noorden van Stellenbosch en ligt aan de wijnroute. Voor toeristen is het zeer toegangkelijk en zeker de moeite van een bezoek waard.
 
Via een fraaie oprijlaan, omgeven door bomen, komt men bij het proeflokaal. Van daaruit kun je genieten van het magnifieke uitzicht dat het estate heeft over de Simonsberg. De naam Simonsig is hier inderdaad van afgeleid.
 
Bij Veritas, het gerenommeerde vergelijkingsbureau in Kaapstad, is Simonsig zeker geen onbekende. Meermalen is men er met de hoofdprijs vandoor gegaan. Dit geldt zeker voor de Simonsig Chenin Blanc, maar ook voor de beide vonkelwijnen. De witte vonkelwijn is bijna niet van Champagne te onderscheiden. De Brut Rose is eveneens een echte prijswinnaar.
 
Met een jaarlijkse neerslag van 700 mm en een door de oceanen meditarraan gehouden klimaat, gedijen zowel witte als blauwe druiven hier opperbest. De zandstenen bodem en poreuze granietgrond bieden plaats aan diverse variëteiten. De maximum hoogte waarop geteeld wordt is 260 meter boven de zeespiegel. De gemiddelde opbrengst per hectare ligt op achtduizend kilo.
 
Simonsig doet erg zijn best om Duurzaam te zijn en voert Sociaal Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel.
  • Wijnhuis: Simonsig
  • Code: ZAF0020
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 14,10
    € 84,60 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75