El Perdiguero Barrica rood

El Perdiguero Barrica rood

Herkomst: Baron de Ley, Cigales, Spanje 


Druivenras: Tempranillo 


Klimaat/terroir: Continentaal, met zeer warme zomers en koude winters. De wijngaarden zijn gelegen op het plateau van Castilla–León, op 800 meter boven zeeniveau. Voor deze wijn selecteert men de beste druiven van iets lager gelegen wijngaarden met (relatief) rijkere bodems. Deze bestaan vooral uit klei en kalksteen. 


Vinificatie: Voor “El Perdiguero” Barrica wordt het fruit ontdaan van de stelen en vervolgens in RVS vaten gedaan, waar de druiven in hun geheel gedurende 5 dagen vergist worden. Hierdoor ontstaat een grote aromarijkdom en wordt de wijn ronder van smaak. Aansluitend volgt 6 maanden rijping op Amerikaans eiken vaten. 


Geur/smaak: Intens paarsrood van kleur. Aantrekkelijk en expressief aroma, met rood fruit en drop. Daarnaast caramel, vanille en romigheid. Rond van smaak, met uitbundig fruit en zachte tannines. Lange, plezierige finale. 


Wijn & Spijs: Een onweerstaanbare begeleider van rood vlees en harde kazen. 

Barón de Ley behoort met meer dan tweehonderd hectare wijngaarden tot de succesvolste wijnbedrijven van Spanje.

De naam Barón de Ley is synoniem voor topkwaliteit. In 2004 werd het bedrijf tijdens de International Wine & Spirit Competition uitgeroepen tot Wijnbedrijf van het jaar.

Sind enige tijd maken de wijnmakers van Baron de Ley ook de wijnen van El Perdiguero.

Zij zijn er weer in geslaagd bijzondere Tempranillo’s te vervaardigen, deze keer uit het wijngebied Cigales dat vanwege de relatieve onbekendheid zeer betaalbare kwaliteitswijnen oplevert .

De beide wijnen van El Perdiguero worden gemaakt van druiven van oude wijnstokken. De wijnen, gerijpt op Amerikaans eiken, zijn van een verrassende kwaliteit.

  • Wijnhuis: El Perdiguero
  • Code: SPA0275
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 8,30
    € 49,80 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75