Elena Walch Lagrein rood

New Elena Walch Lagrein rood
Herkomst: Alto Adige, Italië 

Druivenras: Lagrein

Klimaat/Terroir: De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van wijngaarden op de steile, kalkrijke hellingen langs de bovenloop van de rivier de Adige.

VinificatieDe druiven worden vergist in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks. Malolactische gisting en rijping vinden plaats in grote foeders van Frans eikenhout.

Geur & Smaak: Donkere, bijna zwartrode wijn met aroma’s van kruiden en specerijen, cacao, wilde bessen en zoete kersen. De smaak is vol, sappig en elegant, met een mooie tanninestructuur die de wijn ruggengraat geeft.

Serveren bij: Geschonken op 16 graden Celsius is dit een ideale begeleider van gevogelte, rood vlees en rijpe kazen.

Weetje: Elena Walch was binnenhuisarchitecte en trouwde met wijnmaker Werner. Na verloop van tijd beheerde zij haar eigen domein en creëerde haar eigen label en maakt zeer mooie kwaliteitswijnen. 


Elena Walch behoort tot de top van wijnhuizen in Alto Adige. Samen met haar twee dochters runt Elena Walch het familiebedrijf en maakt zij kwaliteitswijnen die internationaal veel succes oogsten. Niet zo verwonderlijk, want Elena Walch speelde een leidende rol in de kwaliteitsrevolutie die Alto Adige de afgelopen decennia heeft doorgemaakt.

Maar niet alleen die innovaties in wijngaard en kelder maken haar wijnen zo uitzonderlijk. Haar filosofie is vooral ook gewijd aan het terroir en het idee dat de specifieke eigenschappen van bodem, (micro)klimaat én werk in de wijngaard in elke wijn optimaal tot hun recht moeten komen. Ook duurzaamheid is in alle facetten van de wijnproductie een belangrijk uitgangspunt.

De schilderachtige domeinen Castel Ringberg en Kastelaz vormen de kern van de wijngaarden, die in totaal zo’n 55 hectare beslaan. De wijnen van Elena Walch kenmerken zich door hun moderne, elegante en verfijnde stijl.

  • Wijnhuis: Elena Walch
  • Code: ITA0157
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 15,25
    € 91,50 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75