Luigi Bosca Gala 1 Malbec, Petit Verdot, Tannat rood

Luigi Bosca Gala 1 Malbec, Petit Verdot, Tannat rood

Herkomst: Luigi Bosca, Mendoza, Argentinië

Wijngaard: De wijngaarden van Luigi Bosca liggen in en rondom Lujan de Cuyo, ten zuiden van wijnhoofdstad Mendoza, op de uitlopers van de Andes. Voor elk druivenras wordt de beste plek gezocht. De Malbec, Petit Verdot en Tannat komen onder andere van de wijngaard Linda in Vistalba en van La España in Carrodilla.

Druivenras: Malbec 80%, Petit Verdot 15%, Tannat 5%

Alcohol: 15% 

Omschrijving:  Een donkerpaarse wijn die geurt naar rode bosvruchten, pruimen en vanille. De vanilletonen en ronde structuur komen van de lagering op kleine vaten van Frans eikenhout. Het is een krachtige, volle én elegante dinerwijn.

Serveren bij: Malse (Argentijnse) entrecote, ribeye, steak en ander rood rundvlees, sappige spareribs, stoofschotels met lamsvlees en knapperige groenten, konijn, haasfilet met (wijn)saus

Temperatuur: 16-18ºC

Leoncio Arizú, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1908 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang, dankzij het wijngaardbezit: 618 hectare in Luyan de Cuyo en omstreken. Een streek met een hoge ligging, intense zon en koude nachten, goed voor de beste wijnen van Argentinië.

De familie Arizu brengt drie series op de markt: 'Finca La Linda', 'Luigi Bosca Reserva' en als topserie de bijzondere 'Selectors de Familia Arizu', met als paradepaardje de prachtige 'Gala-wijnen'.

  • Wijnhuis: Luigi Bosca
  • Code: ARG0037
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 19,95
    € 119,70 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75