Luigi Bosca Gala 2 Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot rood

Luigi Bosca Gala 2 Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot rood

Herkomst: Luigi Bosca, Mendoza, Argentini

Alcohol: 14% 

Wijngaard: De druiven voor deze Gala 2 van hoge kwaliteit groeien in de meest gunstig gelegen wijngaarden als La Linda in Vistalba en La España in Carrodilla. De kiezelige, kalkrijke zandbodem is goed water doorlatend. Het weer, overdag warm en 's nachts koel, is ideaal voor de ontwikkeling van de suikers en aroma's, het behoud van de zuren en de vorming van rijpe, zachte tannines.

Druivenras: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot

Omschrijving:  De wijn rijpt 14 maanden op kleine vaten van Frans eikenhout. Deze donkerpaarse wijn is fruitig, lichtkruidig, complex maar niet zwaar.Aroma's van zwarte bessen, een vleug kruizemunt en tonen van zoete specerijen. Deze Gala 2 heeft 'bite' met een zachte afdronk. Een complexe wijn om bij (groot) vlees te schenken.

Serveren bij: Geroosterde, malse entrecotes en steaks, rosbief en ossenhaas in een krachtige wijnsaus, reebiefstuk met portsaus, lichte hazenpeper

Temperatuur: 16-18ºC

Leoncio Arizú, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1908 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang, dankzij het wijngaardbezit: 618 hectare in Luyan de Cuyo en omstreken. Een streek met een hoge ligging, intense zon en koude nachten, goed voor de beste wijnen van Argentinië.

De familie Arizu brengt drie series op de markt: 'Finca La Linda', 'Luigi Bosca Reserva' en als topserie de bijzondere 'Selectors de Familia Arizu', met als paradepaardje de prachtige 'Gala-wijnen'.

  • Wijnhuis: Luigi Bosca
  • Code: ARG0038
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 19,95
    € 119,70 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75