Luigi Bosca Pinot Noir rood

Luigi Bosca Pinot Noir rood

Herkomst: Luigi Bosca, Mendoza, Argentinië

Wijngaard:  De wijngaarden liggen in de gemeente Maipu, 25 km ten zuidoosten van Mendoza stad op een hoogte van 800 meter boven zeeniveau.

Alcohol: 14% 

Druivenras: Pinot Noir

Omschrijving: Deze Pinot Noir heeft een schitterende kersenrode kleur en een zachte, fluweelachtige body. Zijn aroma doet denken aan rood bosfruit met daarin tonen van aardbei en chocolade. Een elegante wijn met goede tannines.

Serveren bij: Een lekkere wijn bij rood en wit vlees en kaas.

Leoncio Arizú, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1908 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang, dankzij het wijngaardbezit: 618 hectare in Luyan de Cuyo en omstreken. Een streek met een hoge ligging, intense zon en koude nachten, goed voor de beste wijnen van Argentinië.

De familie Arizu brengt drie series op de markt: 'Finca La Linda', 'Luigi Bosca Reserva' en als topserie de bijzondere 'Selectors de Familia Arizu', met als paradepaardje de prachtige 'Gala-wijnen'.

  • Wijnhuis: Luigi Bosca
  • Code: ARG0035
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 12,60
    € 75,60 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75