Beaurempart Grande Reserve Rouge rood

Beaurempart Grande Reserve Rouge rood

Herkomst: Beaurempart, Languedoc, Frankrijk 

Klimaat/terroir: Een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De nachten zijn koel en de bodem bestaat uit kalksteen en klei. 

Druivenras: 50% Cabernet Sauvignon & 50% Merlot 

Vinificatie: De druiven worden regelmatig op rijpheid getest en pas geoogst als ze volledig rijp zijn. Ze worden ontsteeld en gekneusd en vervolgens in betonnen cuves vergist. De wijn rijpt een aantal maanden in RVS-tanks voordat hij gebotteld wordt. 

Geur/smaak: Diepgekleurde robijnrode wijn met een elegant bouquet van zwarte bessen, pruimen, groene paprika en subtiele tonen van vanille en toffee. De smaak is gul en sappig en de afdronk fluweelzacht. 

Serveren bij: Heerlijke wijn bij tournedos met knoflookaardappeltjes uit de oven, gemarineerde spare ribs, gegrilde groentes en pittige kazen. 

Beaurempart Grande Réserve Blanc en Beaurempart Grande Réserve Rouge, wijn uit Gascogne en Languedoc kunt u bestellen bij Clubwijn, wijnbestelsite van Wijnhuis Prinschenhof.

 

De Zuid-Franse appellation Côtes de Gascogne is gezegend met een ideaal klimaat voor de productie van frisfruitige witte wijnen. De koele bries uit de Atlantische Oceaan in het westen zorgt voor verkoeling in de wijngaarden en de druiven ontwikkelen hierdoor intense fruitaroma’s. De druiven worden ’s nachts geoogst en vervolgens op lage temperatuur vergist. Hierdoor blijven de frisse fruitaroma’s behouden en ontstaan expressieve wijnen die op vele momenten inzetbaar zijn en perfect aansluiten bij de smaak van de moderne consument. De witte wijnen uit Gascogne zijn veelal een blend van Sauvignon Blanc en de inheemse Colombard en Gros Manseng.

 

Het zonnige Pays d’Oc is in trek bij zowel wijndrinkers als wijnmakers. Door het gunstige klimaat en de ligging tussen Pyreneeën, de bergen van de Cévennen en de Middellandse Zee zijn de mogelijkheden zijn er legio. Het terroir en het klimaat van het gebied zijn ideaal om druiven tot volledige rijping te laten komen en daar karaktervolle wijnen van te maken voor elk type consument tegen een aantrekkelijke prijs.

 

Ook bekende blauwe druiven als Cabernet Sauvignon en Merlot doen het hier prima. Beaurempart maakt er gulle en geconcentreerde rode wijnen van die aansprekend zijn voor een breed wijnpubliek.

  • Wijnhuis: Beaurempart
  • Code: FRA0922
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 8,05
    € 48,30 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75