Beringer Founders' Estate Cabernet Sauvignon rood

Beringer Founders' Estate Cabernet Sauvignon rood

Herkomst: Beringer, Central Valley, Californië, Verenigde Staten 

Druivenras: Cabernet Sauvignon 

Alcohol: 14% 

Geur & Smaak: Barstend van sappig, donker fruit en intense cassisgeuren die de bakkruiden en vanillearoma's aanvullen. Door de gestructureerde tannines en de lange afdronk is dit onmiskenbaar een Californische Cabernet, om onmiddelijk van te genieten. 

Wijn & Spijs: Te combineren met alles, van een elegant eendgerecht tot een hartige barbecue van varkensribben. 

Toen Jacob en - eerder al - Frederick Beringer uit Duitsland emigreerden naar de Verenigde Staten, vestigden ze zich eerst in New York. Pas later trokken de broers naar Californië om daar wijn te gaan maken. Zo werd in 1876 het inmiddels vermaarde wijnhuis Beringer opgericht. De Beringer Vineyards, de oudste wijngaarden van heel Napa Valley, zijn sindsdien altijd in bedrijf gebleven. Ook de wijnmakers van Beringer gaan lang mee; de huidige, Laurie Cook, is in de lange historie nog maar de zevende. Het is tekenend voor de continuïteit en consistentie die het bedrijf kenmerken. 

Vandaag de dag staat Beringer voor prijswinnende kwaliteit. In de Top 100 van de gezaghebbende Wine Spectator heeft het huis zelfs meer vermeldingen dan enig ander wijnbedrijf, waar ook ter wereld.

  • Wijnhuis: Beringer
  • Code: USA0125
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 11,95
    € 71,70 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75