Beringer Founders' Estate Merlot rood

Beringer Founders' Estate Merlot rood

Herkomst: Beringer, Napa Valley, Californië, USA 

Druivenras: Merlot, Petit Syrah, Syrah 

Alcohol: 13,5% 

Geur & Smaak: Hinten van pruim en donkere specerijen in de neus vullen het zwarte fruit, de bramen en de bosbessen aan in de smaak. De wijn is mooi in balans met zachte tannines. 

Wijn & Spijs: De zachte tannines maken hem een perfecte begeleider bij een verscheidenheid aan gerechten zoals gegrild vlees of smakelijke groenteschotels. 

Toen Jacob en - eerder al - Frederick Beringer uit Duitsland emigreerden naar de Verenigde Staten, vestigden ze zich eerst in New York. Pas later trokken de broers naar Californië om daar wijn te gaan maken. Zo werd in 1876 het inmiddels vermaarde wijnhuis Beringer opgericht. De Beringer Vineyards, de oudste wijngaarden van heel Napa Valley, zijn sindsdien altijd in bedrijf gebleven. Ook de wijnmakers van Beringer gaan lang mee; de huidige, Laurie Cook, is in de lange historie nog maar de zevende. Het is tekenend voor de continuïteit en consistentie die het bedrijf kenmerken. 

Vandaag de dag staat Beringer voor prijswinnende kwaliteit. In de Top 100 van de gezaghebbende Wine Spectator heeft het huis zelfs meer vermeldingen dan enig ander wijnbedrijf, waar ook ter wereld.

  • Wijnhuis: Beringer
  • Code: USA0128
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 11,95
    € 71,70 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75