Guillaume & Virginie Philip MIP Classic Rouge

Guillaume & Virginie Philip MIP Classic Rouge

Herkomst:  Domaine Sainte Lucie, Provence, Frankrijk 

Klimaat/Terroir:  Een subtropisch klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. Het terroir kent kalkrijke zand- en rode kleigrond vol met stenen. 

Vinificatie:  Na persing worden het druivensap kort vergist in gekoelde tanks. Daarna rust het sap op roestvrijstalen cuves. 

Druivenras: Syrah, Grenache, Cabernet-Sauvignon & Carignan 

Geur & Smaak: Een zuivere wijn met paarse kleur en violette reflecties. Een neus van viooltjes en kleine rode vruchten. Fijn fruit, elegant kruidig met florale tonen. Vol van smaak, met tonen van marmelade. 

Wijn & Spijs: Heerlijk bij gegrild rundvlees, gekruide gerechten en lichte kazen. Deze wijn past goed bij de mediterrane keuken. 

Weetje: De wijnen van Domaine Sainte Lucie zijn bekroond bij talrijke concoursen, zoals het Concours Général Agricole in Parijs. 

MIP rosé, de absolute topper in de wereld van rosé.

Familiebedrijf Domaine Sainte Lucie werd in 1979 opgericht door Michel Fabre en is gelegen aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier. Op de overwegend stenige bodem staan vooral Syrah, Grenache,Ccinsaut en Rolle (Vermentino) aangeplant. 

Sinds de nieuwe generatie in de vorm van zoon Aurélien, dochter Virginie en partner Guillaume is aangetreden, waait er een frisse wind. De werkwijze op het domein is compleet veranderd. Grote investeringen werden gedaan in de kelders en wijngaarden en er werden stappen gemaakt op het gebied van marketing. ‘Made in Provence’ - beter bekend als MIP - zag het levenslicht. Moderne en technisch volmaakte wijnen, maar met behoud van authenticiteit. Elk perceel wordt apart gevinifieerd om per bodemtype de perfecte vinificatiemethode toe te kunnen passen. Door het warme en droge klimaat heersen er bovendien weinig ziektes in de wijngaarden en is het gebruik van bestrijdingsmiddelen nauwelijks nodig. Deze natuurvriendelijke aanpak heeft vanzelfsprekend een positief effect op de wijnen van Domaine Sainte Lucie. Die zijn namelijk fruitrijk, elegant kruidig, floraal en bovenal zuiver.

  • € 12,95
    € 77,70 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75