Lenotti Bardolino DOCG Classico Superiore, 'Le Olle' rood

Lenotti Bardolino DOCG Classico Superiore, 'Le Olle'  rood
Alcoholpercentage: 14% 
Herkomst: Cantine Lenotti, Veneto, Italië 
Druivenras: CORVINA 65%, RONDINELLA 25%, CABERNET SAUVIGNON 10% 
Omschrijving: Deze fraai uitgebalanceerde, mondvullende en krachtige wijn smaakt vooral naar veel rijp fruit, maar heeft ook elegantie en finesse. De wijn heeft aroma's van toast, leer en rijp fruit en heeft veel body en kleur. De smaakintensiteit van de wijn is enorm zonder dat deze de mond 'verlamt'. Een absolute Italiaanse topwijn. 
Serveren bij: Wild, gebraad, stevige schoofschotels, oude kaas, lamsvlees 
Temperatuur: 16-18ºC 
Wijngaard: Deze wijn is afkomstig van het heuvelachtig gebied aan de oostelijke kant van het Gardameer, rondom de dorpjes Bardolino, Lazise, Cavaion en Garda. De bodem is kiezelig en is van oorsprong morene (uitlopers van de gletsjers in de ijstijd). De wijngaard 'La Pra' ligt in de heuvels aan de oostzijde van het Gardameer. De wijn is vernoemd naar wijnkruiken die bij opgravingen in de wijngaard zijn gevonden. 'Le Olle' is Italiaans voor 'wijnkruiken'. 

In het vriendelijke noordoosten van Italië, aan de oevers van het Gardameer en dicht bij het plaatsje Bardolino, ligt het wijndomein van de familie Lenotti.

De geschiedenis van Cantine Lenotti gaat terug tot 1906. Al aan het begin van de vorige eeuw had men een uitstekende regionale reputatie voor de lokale wijnen.

Na diverse investeringen en renovaties is de familie Lenotti zich volledig gaan toeleggen op het gehele proces van druif tot een schitterend eindproduct voor de verwende wijnconsument. De familie Lenotti heeft de beschikking over een flink aantal eigen wijngaarden in de volgende regio's:

'Le Folaghe' in Lugana, 'Le Crosare' in Valpolicella Classico, 'La Pra' en 'Vigna la Giare' in Bardolino Classico.

Veel geroemde wijnen zijn ondermeer de Colle Dei Tigli, Rosso Passo, Massimo, Le Grosare en de vermaarde Capomastro.

  • Wijnhuis: Lenotti
  • Code: ITA0086
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 12,35
    € 74,10 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75