Lenotti Recioto della Valpolicella DOC Classico (0,50) rood

Lenotti Recioto della Valpolicella DOC Classico (0,50) rood
Alcohol: 13% 
Herkomst: Cantine Lenotti, Veneto, Italië 
Druivenras: CORVINA 70%, RONDINELLA 25%, MOLINARA 5% 
Omschrijving: Deze delicate rode dessertwijn is zeer verfijnd. Hij heeft een subtiele balans tussen suikers en zuren waardoor hij niet zwaar is, maar toch aangenaam zoet. De wijn geurt rijk naar kersenjam en smaakt ook jammig zoet, met de zuren als goede tegenhanger. Een exquise dessertwijn voor bijzondere gelegenheden. 
Serveren bij: Diverse desserts. 
Temperatuur: 10-12ºC 
Wijngaard: De wijn is afkomstig uit het klassieke Valpolicellagebied en komt van wijngaarden uit de heuvels rond de dorpjes Negrar, Fumane en Valgatara. 

In het vriendelijke noordoosten van Italië, aan de oevers van het Gardameer en dicht bij het plaatsje Bardolino, ligt het wijndomein van de familie Lenotti.

De geschiedenis van Cantine Lenotti gaat terug tot 1906. Al aan het begin van de vorige eeuw had men een uitstekende regionale reputatie voor de lokale wijnen.

Na diverse investeringen en renovaties is de familie Lenotti zich volledig gaan toeleggen op het gehele proces van druif tot een schitterend eindproduct voor de verwende wijnconsument. De familie Lenotti heeft de beschikking over een flink aantal eigen wijngaarden in de volgende regio's:

'Le Folaghe' in Lugana, 'Le Crosare' in Valpolicella Classico, 'La Pra' en 'Vigna la Giare' in Bardolino Classico.

Veel geroemde wijnen zijn ondermeer de Colle Dei Tigli, Rosso Passo, Massimo, Le Grosare en de vermaarde Capomastro.

  • Wijnhuis: Lenotti
  • Code: ITA0088
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 19,65
    € 117,90 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75