Craggy Range Syrah Gimblett Gravels Vineyard 13/14 rood

Craggy Range Syrah Gimblett Gravels Vineyard 13/14 rood
Herkomst: Graggy Range, Hawkes Bay, Nieuw-Zeeland Ligging wijngaard: Door zijn ligging is Gimblett Gravels de warmste wijngaard in New Zealand. De stenige bodem verwarmt de omgeving van de druivenstokken. Daarnaast zijn ook het aantal zonne uren, de luchtvochtigheid en de hoeveelheid regen optimaal. Druivenras: Syrah Geur & Smaak: De wijn is diep donker paars. Schitterende terroir wijn met een intense smaak met impressies van pruimen, fijne zuren en zachte tannines. Wijn & Spijs: Heerlijke begeleider van wilde eend, duif en ree.

Toen de Australische zakenman Terry Peabody Nieuw-Zeeland bezocht in 1997, maakte hij kennis met agrariër en Master of Wine Steve Smith. De belofte die hij gemaakt had aan zijn vrouw en dochter om een levenslang erfgoed in wijn te starten, nam vanaf die ontmoeting een nieuwe wending.

In Nieuw-Zeeland ontdekte Terry nieuwe mogelijkheden en potentie die hij nog nergens anders gezien had. Zijn ambitie was niet alleen om te wedijveren met de mooiste wijnstijlen in de wereld, zijn ambitie was gewaagder. Hij wilde nieuwe wereld klassiekers maken, wijnen die opgenomen zouden worden in ’s werelds beste restaurants en verkocht door ’s werelds beste ondernemers.

Beide mannen hebben vanaf het begin van hun avontuur belangrijke beslissingen genomen. Zo joegen zij hun Single Vineyard filosofie na en selecteerden zijn enkel de beste percelen om daar vervolgens enkel druivensoorten te planten die perfect passen bij het betreffende terroir. Craggy Range was het eerste wijnhuis op het zuidelijk halfrond dat een dergelijke aanpak hanteerde voor meerdere regio’s in Nieuw Zeeland.

De winery is één van de meest geavanceerde wineries ooit gebouwd in Nieuw-Zeeland en staat bekend om zijn hoge standaard en uiterst precieze vakmanschap. De wijnen zijn gedurende de jaren verfijnder geworden en hebben een zekere diepgang en rijpheid gekregen. Deze prijswinnende wijnen sieren nu tal van tafels in de beste restaurants en blijven intrigeren door het volhardende karakter van hun makers en de kwaliteiten van het land.

  • Wijnhuis: Craggy Range
  • Code: NIZ0034
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 21,95
    € 131,70 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75