Craggy Range Pinot Noir Te Muna Road Vineyard 2012 rood

Craggy Range Pinot Noir Te Muna Road Vineyard 2012 rood
Herkomst: Craggy Range, Martinborough, Nieuw-Zeeland
Ligging wijngaard: De wijngaard ligt op een hoger gelegen plateau omsloten door bergen. De wijnregio Martinborough bevindt zich op het zuidelijkst deel van het Noorder Eiland.
Druivenras: Pinot Noir
Geur & Smaak: De wijn heeft een bouquet van kersen, rozenblaadjes met op de achtergrond impressie van natte aarde. De smaak is vol met rood fruit, zachte tannines en een complexe afdronk. 
Wijn & Spijs: Bij gevogelte als wilde eend, duif maar ook Poulet de Bresse, alsook bij ree.

Toen de Australische zakenman Terry Peabody Nieuw-Zeeland bezocht in 1997, maakte hij kennis met agrariër en Master of Wine Steve Smith. De belofte die hij gemaakt had aan zijn vrouw en dochter om een levenslang erfgoed in wijn te starten, nam vanaf die ontmoeting een nieuwe wending.

In Nieuw-Zeeland ontdekte Terry nieuwe mogelijkheden en potentie die hij nog nergens anders gezien had. Zijn ambitie was niet alleen om te wedijveren met de mooiste wijnstijlen in de wereld, zijn ambitie was gewaagder. Hij wilde nieuwe wereld klassiekers maken, wijnen die opgenomen zouden worden in ’s werelds beste restaurants en verkocht door ’s werelds beste ondernemers.

Beide mannen hebben vanaf het begin van hun avontuur belangrijke beslissingen genomen. Zo joegen zij hun Single Vineyard filosofie na en selecteerden zijn enkel de beste percelen om daar vervolgens enkel druivensoorten te planten die perfect passen bij het betreffende terroir. Craggy Range was het eerste wijnhuis op het zuidelijk halfrond dat een dergelijke aanpak hanteerde voor meerdere regio’s in Nieuw Zeeland.

De winery is één van de meest geavanceerde wineries ooit gebouwd in Nieuw-Zeeland en staat bekend om zijn hoge standaard en uiterst precieze vakmanschap. De wijnen zijn gedurende de jaren verfijnder geworden en hebben een zekere diepgang en rijpheid gekregen. Deze prijswinnende wijnen sieren nu tal van tafels in de beste restaurants en blijven intrigeren door het volhardende karakter van hun makers en de kwaliteiten van het land.

  • Wijnhuis: Craggy Range
  • Code: NIZ0036
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 25,55
    € 153,30 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75