Drostdy-Hof Rose

Drostdy-Hof Rose

Alcohol: 12%

Druivenras: Blend

Omschrijving: Drostdy-Hof staat voor toegankelijke wijnen met karakter. Ze zijn modern, soepel, fruitig en nooit zwaar. Dat geldt ook voor de aantrekkelijke, frisfruitige, verkwikkende, milddroge rosé. Hij geurt naar rode-bessengelei, granaatappel en rabarber(moes). Op een lekkere manier licht met inhoud. De wijn bestaat vooral uit pinotage. De druiven worden koel vergist en rijpen op roestvrijstaal. De naam Drostdy-Hof verwijst naar de oude Drostdy uit 1804 in de buurt van Tulbagh, ooit een gerechtshof, nu een streekmuseum met een wijnproeflokaal en kelders waarin onder andere de Drosdy-Hofwijnen worden bewaard. De rosé is bedoeld om jong en koel te drinken.

Serveren bij: Borrelhapjes Salades, mixed salades, pastasalade met kip en groenten, groene salade met aardbeien en geitenkaas Pasta, met lichte kaassaus, met kip, zalmlasagne Vis, geroosterde zalm, gamba's van de barbecue Gevogelte, kip piri-piri

Temperatuur: 9-11ºC

Wijngaard: De druiven, voornamelijk pinotage, komen uit de wijngaarden die in een ruime boog rondom Kaapstad liggen, ondere uit Stellenbosch. De herkomstaanduiding is Wes(t)-Kaap.

Drostdy-Hof staat bekend als een van Zuid-Afrika's betrouwbaarste wijnmerken. Het ontleent zijn naam aan de Oude Drostdy, een monumentaal bestuursgebouw uit 1804 in de Tulbagh Vallei, ten noorden van Kaapstad. De Oude Drostdy biedt tegenwoordig onderdak aan een museum, waar bezoekers ook wijn kunnen proeven.

Drostdy-Hof wijnen worden al sinds 1973 geproduceerd en hebben sindsdien een solide reputatie verworven. Hun betrouwbaarheid gaat samen met een heerlijk toegankelijk karakter. Ze vormen daarmee een uitstekend visitekaartje van wat Zuid-Afrika anno 2009 te bieden heeft aan de nog beginnende, maar kwaliteitsbewuste wijndrinker. Ze komen op de markt als blends en als cépagewijnen.

  • Wijnhuis: Drostdy Hof
  • Code: ZAF0169
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 5,95
    € 35,70 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75