Guillaume & Virginie Philip MIP Classic Rosé

Guillaume & Virginie Philip MIP Classic Rosé

Herkomst: Domaine Sainte Lucie, Provence, Frankrijk 

Klimaat/Terroir: Een subtropisch klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. Het terroir kent kalkrijke zand- en rode kleigrond vol met stenen. 

Vinificatie: Na persing wordt het druivensap vergist in gekoelde tanks. Daarna rust het sap zo’n 4 maanden op z’n gistbezinksel om een nog mooiere fruitigheid te ontwikkelen. 

Druivenras: Cinsault, Syrah & Grenache 

Geur & Smaak: Een heel licht getinte rosé met geur- en smaaknuances van rode vruchtjes en citrusfruit naast verleidelijke tonen van rozenblaadjes. 

Wijn & Spijs: Te serveren als aperitief en of bij maaltijdsalades en niet te zware mediterrane gerechtjes. 

Weetje: De rosé’s van Domaine Sainte Lucie mogen zich verheugen in zodanige belangstelling dat ze vaak in juli al uitverkocht zijn. Er zijn ook verschillende grote maten beschikbaar. 

MIP rosé, de absolute topper in de wereld van rosé.

Familiebedrijf Domaine Sainte Lucie werd in 1979 opgericht door Michel Fabre en is gelegen aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier. Op de overwegend stenige bodem staan vooral Syrah, Grenache,Ccinsaut en Rolle (Vermentino) aangeplant. 

Sinds de nieuwe generatie in de vorm van zoon Aurélien, dochter Virginie en partner Guillaume is aangetreden, waait er een frisse wind. De werkwijze op het domein is compleet veranderd. Grote investeringen werden gedaan in de kelders en wijngaarden en er werden stappen gemaakt op het gebied van marketing. ‘Made in Provence’ - beter bekend als MIP - zag het levenslicht. Moderne en technisch volmaakte wijnen, maar met behoud van authenticiteit. Elk perceel wordt apart gevinifieerd om per bodemtype de perfecte vinificatiemethode toe te kunnen passen. Door het warme en droge klimaat heersen er bovendien weinig ziektes in de wijngaarden en is het gebruik van bestrijdingsmiddelen nauwelijks nodig. Deze natuurvriendelijke aanpak heeft vanzelfsprekend een positief effect op de wijnen van Domaine Sainte Lucie. Die zijn namelijk fruitrijk, elegant kruidig, floraal en bovenal zuiver.

  • € 12,95
    € 77,70 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75