Palombe Rosé

Palombe Rosé

Alcohol: 12%

Streek: Languedoc/Roussillon

Druivenras: Blend

Omschrijving: De productie van de Vins de Pays de Vaucluse is verdeeld in 3 sectoren, in de streek Côtes du Rhône in het westen en noorden van het departement, de Ventoux in het midden en oosten en de Lubéron in het zuiden. De wijngaard van de Pays du Vaucluse bestaat uit aanvullende gebieden. Het Mediterraanse klimaat zorgt er voor dat de wijnstok veel zon krijgt. Mede hierdoor heeft de wijn een soepel en fruitig karakter. Deze rosé is uiterst fris en heeft een elegant bouquet met aroma's van cassis.

Serveren bij: Door zijn finesse is de Palombe Rosé een heerlijk aperitief, alsook een mooie begeleider van alle zomergerechten.

Temperatuur: 10-12ºC

Wijngaard: De productie van de Vins de Pays de Vaucluse is verdeeld in 3 sectoren, in de streek Côtes du Rhône in het westen en noorden van het departement, de Ventoux in het midden en oosten en de Lubéron in het zuiden. De wijngaard van de Pays du Vaucluse bestaat uit aanvullende gebieden. Het Mediterraanse klimaat zorgt er voor dat de wijnstok veel zon krijgt.

De streek Zuidwest staat in Frankrijk bekend als Sud-Ouest. Tot Sud-Ouest rekenen we alle wijngebieden die in het zuidwesten van Frankrijk zijn te vinden naast Bordeaux. Het zijn ondermeer de tussen de Dordogne en Garonne gelegen AOC's Bergerac en Montravel. Een belangrijke herkomstregio voor prachtige droge en zoete witte wijnen is de weer onder de Bergerac gelegen, en aan de Entre-Deux-Mer grenzende, AOC Côtes de Duras. Helemaal zuidelijk, tegen de Golfe de Gascogne aan - wij noemen dat deel van de Atlantische Oceaan de Golf van Biscaye - ligt de wijnstreek Gascogne. 

De zogenaamde landwijnen in Sud-Ouest verheugen zich in een toenemende belangstelling van wijnliefhebbers. In het oog springen de Vin de Pays de Côtes de Gascogne alsook VdP du Comté Tolosan, een regionale classificatie waarop maar liefst elf departementen tegen de Pyreneeën aanspraak mogen maken.

  • Wijnhuis: Palombe
  • Code: FRA0210
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 5,60
    € 33,60 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75