Drosdy-Hof Winemakers Collection Adelpracht wit

Drosdy-Hof Winemakers Collection Adelpracht wit

Alcohol: 11,5%

Druivenras: Chenin Blanc 100%

Omschrijving: De Drostdy-Hof Adelpracht is een Wine of Origin, de Zuid-Afrikaanse herkomstaanduiding, Tulbagh dat weer onder de Coastal Region, de West-Kaap valt. De Adelpracht is een late-harvest wine, een wijn gemaakt van laatgeoogste, suikerrijke chenin blanc. Zijn strogele kleur heeft een warme, gouden gloed. In de geur en smaak van deze volle, rijpe wijn vallen de intense aroma's van tropische vruchten op. De balans tussen zoet en zuur houdt de wijn opwekkend en doordrinkbaar. Koude-schilweking en een lage fermentatietemperatuur hebben ervoor gezorgd dat de wijn een maximum aan frisse, fruitige aroma's heeft. Voor liefhebbers van zoet een wijn om zo van te genieten. Ideale kaas- en dessertwijn.

Serveren bij: Dankzij de zuur-zoetbalans een aanrader bij lichte en middelzware curry's met groenten, garnalen, vis, kip of lamsvlees. Ook bij andere lichtpikante oosterse gerechten. Fijne kaaswijn vooral bij pittige, smeuïge blauwaderkazen en als dessertwijn bij nagerechten met fruit.

Temperatuur: 10-12ºC

Wijngaard: Adelpracht bestaat uit 100% chenin blanc. De druiven komen uit Stellenbosch, Franschhoek, Wellington en Malmesbury. De stokken zijn 15 tot 25 jaar oud en staan op 90 tot 160 meter hoogte. De druiven worden laat, van eind maart tot half april, met de hand geoogst.

Drostdy-Hof staat bekend als een van Zuid-Afrika's betrouwbaarste wijnmerken. Het ontleent zijn naam aan de Oude Drostdy, een monumentaal bestuursgebouw uit 1804 in de Tulbagh Vallei, ten noorden van Kaapstad. De Oude Drostdy biedt tegenwoordig onderdak aan een museum, waar bezoekers ook wijn kunnen proeven.

Drostdy-Hof wijnen worden al sinds 1973 geproduceerd en hebben sindsdien een solide reputatie verworven. Hun betrouwbaarheid gaat samen met een heerlijk toegankelijk karakter. Ze vormen daarmee een uitstekend visitekaartje van wat Zuid-Afrika anno 2009 te bieden heeft aan de nog beginnende, maar kwaliteitsbewuste wijndrinker. Ze komen op de markt als blends en als cépagewijnen.

  • Wijnhuis: Drostdy Hof
  • Code: ZAF0171
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 6,20
    € 37,20 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75