Drostdy-Hof Chenin Blanc Steen wit

Drostdy-Hof Chenin Blanc Steen wit

Alcohol: 12,5%

Druivenras: Chenin Blanc 100%

Omschrijving: Wijnhuis Drostdy-Hof, een voormalig gerechtshof uit de negentiende eeuw, ligt 120 km van Kaapstad bij de plaats Tulbagh. Voor de Drostdy-Hofwijnen worden druiven uit de hele West-Kaap/Coastal Region gebruikt. De steen, of chenin blanc in het Frans, komen van wijngaarden in de Porterville-regio. De druiven worden vroeg, in januari, met de hand geoogst. De druiven vergisten bij een lage temperatuur van 13 graden waardoor de zuren en fruitige aroma's behouden blijven. Om de wijn zo fris mogelijk te houden vindt er geen malolactische vergisting plaats. De Drostdy-Hof Steen is lichtgeel met een groene fonkeling. De smaak is opvallend fris en fruitige. Een echte borrel-, feest- en terraswijn.

Serveren bij: Een verfrissende, makkelijke, eenvoudige wijn die bij allerlei borrelhapjes past. Ook geschikt om bij salades, sandwiches, pizza, quiche en lichte vis- en kipgerechten te schenken. Kan ook bij kaasfondue en raclette.

Temperatuur: 9-11ºC

Wijngaard: De Drostdy-Hof Steen bestaat uit 100% chenin blanc. De druiven komen uit de Porterville-regio en zijn vroeg in januari met de hand geoogst.

Drostdy-Hof staat bekend als een van Zuid-Afrika's betrouwbaarste wijnmerken. Het ontleent zijn naam aan de Oude Drostdy, een monumentaal bestuursgebouw uit 1804 in de Tulbagh Vallei, ten noorden van Kaapstad. De Oude Drostdy biedt tegenwoordig onderdak aan een museum, waar bezoekers ook wijn kunnen proeven.

Drostdy-Hof wijnen worden al sinds 1973 geproduceerd en hebben sindsdien een solide reputatie verworven. Hun betrouwbaarheid gaat samen met een heerlijk toegankelijk karakter. Ze vormen daarmee een uitstekend visitekaartje van wat Zuid-Afrika anno 2009 te bieden heeft aan de nog beginnende, maar kwaliteitsbewuste wijndrinker. Ze komen op de markt als blends en als cépagewijnen.

  • Wijnhuis: Drostdy Hof
  • Code: ZAF0168
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 5,95
    € 35,70 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75