Drostdy-Hof Winemakers Collection Sauvignon Blanc wit

Drostdy-Hof Winemakers Collection Sauvignon Blanc wit

Alcohol: 12%

Druivenras: Sauvignon Blanc

Omschrijving: Voor de Drostdy-Hofwijnen worden druiven uit de hele West-Kaap/Coastal Region gebruikt. Deze Sauvignon Blanc heeft druiven van granietrijke bodems in Stellenbosch, Paarl, Robertson en Durbanville als basis. Voor vergisting weken de druiven met schil op een lage temperatuur waardoor de zuren blijven behouden en de fruitige aroma's makkelijker vrijkomen. Het resultaat is een frisse, fruitige wijn met crispy zuren. Kenmerkende sauvignonaroma's van passievrucht en (citroen)gras komen in deze opwekkende wijn voor. Een ideaal aperitief dat geschikt is om bij salades en lichte (voor)gerechten door te schenken.

Serveren bij: Ideaal aperitief en ook geschikt als borrel- en feestwijn. Aan tafel past deze verfrissende, fruitige Sauvignon Blanc bij salades, lichte visgerechten, asperges en geitenkaas.

Temperatuur: 9-11ºC

Wijngaard: De Drostdy-Hof Sauvignon Blanc bestaat uit 100% sauvignon blanc. De druiven komen uit Stellenbosch, Paarl, Robertson en Durbanville. Veel wijngaarden hebben granietrijke bodems waardoor de wijn een mineralige toets krijgt. De wijngaarden liggen op koelere hoogtes, 210 tot 410 meter, in zuidwestelijke richting. Hoogte en verkoeling vanuit zee houden de gemiddelde temperatuur lager waardoor het rijpingsproces gelijkmatig verloopt. Suiker en aroma's kunnen zich ontwikkelen terwijl ook de zuren behouden blijven.

Drostdy-Hof staat bekend als een van Zuid-Afrika's betrouwbaarste wijnmerken. Het ontleent zijn naam aan de Oude Drostdy, een monumentaal bestuursgebouw uit 1804 in de Tulbagh Vallei, ten noorden van Kaapstad. De Oude Drostdy biedt tegenwoordig onderdak aan een museum, waar bezoekers ook wijn kunnen proeven.

Drostdy-Hof wijnen worden al sinds 1973 geproduceerd en hebben sindsdien een solide reputatie verworven. Hun betrouwbaarheid gaat samen met een heerlijk toegankelijk karakter. Ze vormen daarmee een uitstekend visitekaartje van wat Zuid-Afrika anno 2009 te bieden heeft aan de nog beginnende, maar kwaliteitsbewuste wijndrinker. Ze komen op de markt als blends en als cépagewijnen.

  • Wijnhuis: Drostdy Hof
  • Code: ZAF0173
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 6,25
    € 37,50 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75