Drostdy-Hof Winemakers Collection Chardonnay wit

Drostdy-Hof Winemakers Collection Chardonnay wit

Alcohol: 14%

Druivenras: Chardonnay

Omschrijving: De Drostdy-Hof, een voormalig gerechtshof uit de negentiende eeuw, ligt bij het pittoreske plaatsje Tulbagh, 120 km van Kaapstad. De Drostdy Chardonnay valt onder de appellatie Coastal Region/West-Kaap. Na de vergisting heeft de wijn zes maanden contact met eikenhout waardoor hij rond en romig overkomt. De lichtgele wijn heeft een geelgouden fonkeling. Fris citrusfruit, het exotische van mango en ananas en het zwoele van vanille komen zowel in de geur als smaak voor. De afdronk van deze ronde, romige wijn is pittig en zacht. Voor zo en aan tafel.

Serveren bij: Deze middelzware, zachte, fruitige wijn past bij allerlei borrelhapjes van pittige kaas tot pikante snacks. Aan tafel komt hij tot zijn recht bij goed gevulde salades met kip of kaas, bij gebakken vis en bij vis en kip in lichte saus.

Temperatuur: 10-12ºC

Wijngaard: De wijn bestaat uit 100% chardonnaydruiven die afkomstig zijn uit Stellenbosch, Malmesbury en Robertson. De meeste wijngaarden profiteren door hun zuidwestelijke ligging van de verkoelende invloed vanuit zee. Hierdoor behouden de druiven hun fruitige aroma's en zuren. De druiven zijn met de hand geoogst in de periode van half februari tot begin maart.

Drostdy-Hof staat bekend als een van Zuid-Afrika's betrouwbaarste wijnmerken. Het ontleent zijn naam aan de Oude Drostdy, een monumentaal bestuursgebouw uit 1804 in de Tulbagh Vallei, ten noorden van Kaapstad. De Oude Drostdy biedt tegenwoordig onderdak aan een museum, waar bezoekers ook wijn kunnen proeven.

Drostdy-Hof wijnen worden al sinds 1973 geproduceerd en hebben sindsdien een solide reputatie verworven. Hun betrouwbaarheid gaat samen met een heerlijk toegankelijk karakter. Ze vormen daarmee een uitstekend visitekaartje van wat Zuid-Afrika anno 2009 te bieden heeft aan de nog beginnende, maar kwaliteitsbewuste wijndrinker. Ze komen op de markt als blends en als cépagewijnen.

  • Wijnhuis: Drostdy Hof
  • Code: ZAF0172
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 6,15
    € 36,90 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75