Fleur du Cap Late Harvest 375 ml wit

Fleur du Cap Late Harvest 375 ml wit

Alcohol: 10,5%

Druivenras: Chenin Blanc, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Omschrijving:  De druiven worden laat, eind maart, met de hand geoogst als ze vol suikerrijp sap zitten en als een deel van het fruit is aangetast door botrytis cinerea. Deze schimmel veroorzaakt de zogenaamde edele ('noble') rotting die unieke aroma's van gedroogde abrikoos, honing, paddestoelen en noten geeft. De Fleur du Cap Noble Late Harvest is een goudgele wijn met aroma's van lychee, perzik, gedroogde abrikoos, rozijn, een vleug paddestoel en bruine suiker. In de mond voelt hij rond, zacht en romig aan. Een kaas- en dessertwijn die ook bij paté past

Serveren bij: De zoete, fruitige, fluweelzachte wijn past bij niet te zoete desserts. Bijvoorbeeld bij verse aardbeien, knapperig gebak met aardbeien en room, appeltaart, gecaramelliseerde ananas, (sorbet)vruchtenijs, limoengebak. Ook bij hartige gerechten als paté, ganzenlever, salade met gebakken lever en wat gember, gekonfijte eendenborst of kalkoenpoten en bij pittige (blauwader)kaas komt hij verrukkelijk tot zijn recht.

Temperatuur: 9-11ºC

Wijngaard: De wijngaarden liggen op het zuiden en oosten. Door die ligging profiteert het fruit van de verkoelende wind vanaf de Atlantische Oceaan en wordt het beschermd tegen de hete late-middagzon. De druiven worden laat, ongeveer aan het eind van maart, met de hand geplukt. De druiven bevatten dan veel suiker. Er wordt pas geoogst als een deel van druiven, zo'n 35%, is aangetast door de botrytis cinerea, de schimmel die edele rotting veroorzaakt.

Fleur du Cap, Bergkelder, uit Zuid-Afrika maakt unfiltered en gefilterde wijnen en een Noble Late Harvest. WIjnen zijn Chardonnay, Sauvignon Banc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinotage, Chenin Blanc Wooded, Shiraz.

De beroemde Bergkelder maakt verschillende wijnen, maar Fleur du Cap is het visitekaartje. Ze zijn genoemd naar het wonderschone landgoed Fleur du Cap, een van de historische landgoederen van De Kaap.

Fleur du Cap beschikt over een van de meest geavanceerde wijnmakerijen van het zuidelijk halfrond, in de 'kelder in de berg' gebouwd in 1968, met een constante temperatuur en luchtvochtigheid.

De wijnen, cépagewijnen van klassieke druivenrassen, worden gemaakt met minimale interventie. Boven de uitstekende standaardlijn staan speciale selecties, zoals de Unfiltered, die de overtreffende trap vormen. Het zijn complexe wijnen voor verwende liefhebbers, veelvuldig bekroond in binnen- en buitenland.

  • Wijnhuis: Fleur du Cap
  • Code: ZAF0185
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 14,95
    € 89,70 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75