Fleur du Cap Sauvignon Blanc wit

Fleur du Cap Sauvignon Blanc wit

Alcohol: 13,5%

Druivenras: Sauvignon Blanc

Omschrijving: Fleur du Cap is een merkwijn van Bergkelder. In deze serie 'varietals', wijnen gemaakt van één druivenras, komen zowel de kenmerken van de druif als die van zijn Kaapse oorsprong naar voren. De Sauvignon Blanc is een verfrissende witte wijn met de voor de sauvignondruif zo typerende krokante, knisperende zuren. Hij ruikt en smaakt naar appel, ananas, meloen en asperges. Een opwekkende aperitiefwijn die het ook bij voorgerechten en lichte gerechten goed doet.

Serveren bij: Verfrissende aperitiefwijn die ook bij allerlei borrelhapjes past variërend van gerookte zalm tot een toastje kaas. Ook een makkelijke wijn bij garnalen(cocktail), eenvoudige pasta's, allerlei salades en een visje van de barbecue.

Temperatuur: 9-11ºC

Wijngaard: Fleur du Cap is een merkwijn van Bergkelder. Wijnhuis Bergkelder heeft zoals de naam aangeeft een kelder die in Stellenbosch's Papegaaiberg is ingebouwd. Bergkelder haalt zijn druiven uit verschillende 'districts' en 'wards' in de buurt van Stellenbosch dat ten noordoosten van Kaapstad ligt.

Fleur du Cap, Bergkelder, uit Zuid-Afrika maakt unfiltered en gefilterde wijnen en een Noble Late Harvest. WIjnen zijn Chardonnay, Sauvignon Banc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinotage, Chenin Blanc Wooded, Shiraz.

De beroemde Bergkelder maakt verschillende wijnen, maar Fleur du Cap is het visitekaartje. Ze zijn genoemd naar het wonderschone landgoed Fleur du Cap, een van de historische landgoederen van De Kaap.

Fleur du Cap beschikt over een van de meest geavanceerde wijnmakerijen van het zuidelijk halfrond, in de 'kelder in de berg' gebouwd in 1968, met een constante temperatuur en luchtvochtigheid.

De wijnen, cépagewijnen van klassieke druivenrassen, worden gemaakt met minimale interventie. Boven de uitstekende standaardlijn staan speciale selecties, zoals de Unfiltered, die de overtreffende trap vormen. Het zijn complexe wijnen voor verwende liefhebbers, veelvuldig bekroond in binnen- en buitenland.

  • Wijnhuis: Fleur du Cap
  • Code: ZAF0184
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 8,95
    € 53,70 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75