Luigi Bosca Finca Los Nobles Chardonnay wit

Luigi Bosca Finca Los Nobles Chardonnay wit

Herkomst: Luigi Bosca, Mendoza, Argentinië 

Wijngaard: Los Nobles is de naam van de wijngaard en de wijnboerderij, finca, waar deze Chardonnay vandaan komt. De druiven groeien 1050 meter boven zeeniveau. De kalkrijke granietbodem zorgt voor complexiteit, kracht en een lange afdronk.

Druivenras: Chardonnay 100%

Alcohol: 14,5% 

Omschrijving: Een volle, goudgele Chardonnay met aroma's van mango, ananas en honing. Een krachtige, zachte, complexe dinerwijn.

Serveren bij: Zalm en andere stevige vissoorten in saus, gebakken kabeljauw, gebraden gevogelte, gevulde kip en kalkoen uit de oven, paddestoelragout, risotto met paddestoelen, pasta met truffel

Temperatuur: 11-13ºC

Leoncio Arizú, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1908 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang, dankzij het wijngaardbezit: 618 hectare in Luyan de Cuyo en omstreken. Een streek met een hoge ligging, intense zon en koude nachten, goed voor de beste wijnen van Argentinië.

De familie Arizu brengt drie series op de markt: 'Finca La Linda', 'Luigi Bosca Reserva' en als topserie de bijzondere 'Selectors de Familia Arizu', met als paradepaardje de prachtige 'Gala-wijnen'.

  • Wijnhuis: Luigi Bosca
  • Code: ARG0028
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 19,95
    € 119,70 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75