Luigi Bosca Gala 3 Viognier Chardonnay Riesling wit

Luigi Bosca Gala 3 Viognier Chardonnay Riesling wit

Herkomst: Luján de Cujo, Mendoza, Argentinië

Druivenras: Viognier, Chardonnay, Riesling

Alcohol: 13,5% 

Omschrijving: De Gala-serie vormt het topsegment. De wijn heeft een fonkelende, goudgele tint. In de neus wisselen florale en fruitige (abrikoos) aroma's elkaar af. In de mond worden die aroma's aangevuld met exotisch fruit. De vleug vanille en koffie is afkomstig van de vergisting op vaten van Frans eikenhout. Deze wijn kan, gekaraffeerd, jong worden gedronken en heeft een bewaarpotentieel van 5 tot 8 jaar.

Serveren bij: Als (herfst- en winter-)aperitief bij zalmrolletjes met roomkaas, een amuse van vitello tonnato, toast met ganzenlever. Ideaal bij vis en gevogelte in niet te zware (room)saus, pasta met krab of kreeft of gamba's, zalmlasagne, milde kipcurry.

Temperatuur: 12-14ºC

Wijngaard: De druiven voor de Gala 3 groeien in de wijngaarden die rondom de bodega, op de uitlopers van de Andes, liggen. Er worden druiven van wijngaard La Linda in Vistalba, van La Espana in Carrodilla en Los Nobles in Las Compuertas.

Leoncio Arizú, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1908 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang, dankzij het wijngaardbezit: 618 hectare in Luyan de Cuyo en omstreken. Een streek met een hoge ligging, intense zon en koude nachten, goed voor de beste wijnen van Argentinië.

De familie Arizu brengt drie series op de markt: 'Finca La Linda', 'Luigi Bosca Reserva' en als topserie de bijzondere 'Selectors de Familia Arizu', met als paradepaardje de prachtige 'Gala-wijnen'.

  • Wijnhuis: Luigi Bosca
  • Code: ARG0027
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 17,55
    € 105,30 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75