Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve Wit

Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve Wit

Herkomst: Gustave Lorentz Bergheim Elzas Frankrijk

Klimaat/Terroir:  Wijngaarden gelegen in de Haut-Rhin, het noordelijk deel van de Elzas, rond het plaatsje Bergheim. Kalk-, mergel-, en gipsbodems.

Vinificatie: Op RVS cuves met aansluitend rijping op de ‘lie’.

Druivenras: Gewürztraminer

Geur & Smaak: Typische aroma’s van Lychee, honing en rozenblaadjes. Een ronde smaak met een hint van specerijen.

Wijn & Spijs: Door zijn milde smaak, specerijen, mooi ronde structuur met aangename zuurgraad en volle lengte is deze wijn bijzonder geschikt als begeleidend glas van sterk ruikende loopkazen en blauwschimmels, zoet-zuur Chinees eten, curry's, kip Tandoori en diverse andere exotische gerechten. 

Weetje: Het Duitse Gewürz betekent vrij vertaald naar het Nederlands kruidig. Dat de naam Gewürztraminer gekozen is voor de druif waar de gelijknamige stuivend kruidige wijn van is gemaakt zal dan ook niemand verbazen.

Al meer dan tweeënhalve eeuw zijn de familie Lorentz en het schilderachtige dorpje Bergheim met elkaar verbonden. De eerste wijngaarden van de familie Lorentz lagen op de flanken van de Altenberg, waar riesling, pinot gris, gewürztraminer en muscat verbouwd werden. Erkenning voor het bijzondere terroir, dat is samengesteld uit kalk- en mergelbodems, volgde in 1983 met de toekenning van de Grand Cru-status. 

Georges Lorentz, de achtste generatie die het bedrijf leidt, voert vol gedrevenheid moderne inzichten door. Zo is een aantal wijngaarden sinds 2012 organisch gecertificeerd door EcoCert. De wijnen van Gustave Lorentz staan bekend als gastronomisch: fris, droog en goed gebalanceerd.

De wijnen van Lorentz – die een oplopend kwaliteitssegment kennen – zijn bij uitstek geschikt aan tafel en worden dan ook in menig restaurant geschonken.

  • € 15,90
    € 95,40 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75