Gustave Lorentz Muscat d'Alsace Réserve Wit

Gustave Lorentz Muscat d'Alsace Réserve Wit

Herkomst: Gustave Lorentz Bergheim Elzas Frankrijk

Klimaat/Terroir: Wijngaarden gelegen in de Haut-Rhin, het noordelijk deel van de Elzas, rond het plaatsje Bergheim. Kalk-, mergel-, en gipsbodems.

Vinificatie: Op temperatuur gecontroleerd RVS.

Druivenras: Muscat

Geur & Smaak: Een prachtig droog gevinifiëerde muscat met voldoende fraîcheur, bloemen, iets noterigs en lekker veel fruit.

Wijn & Spijs: Een bijzonder aperitief of heerlijke begeleider van gerechten uit de Aziatische keuken. Ook fijn te combineren met roodschimmelkazen, zoals bijvoorbeeld Münster.

Al meer dan tweeënhalve eeuw zijn de familie Lorentz en het schilderachtige dorpje Bergheim met elkaar verbonden. De eerste wijngaarden van de familie Lorentz lagen op de flanken van de Altenberg, waar riesling, pinot gris, gewürztraminer en muscat verbouwd werden. Erkenning voor het bijzondere terroir, dat is samengesteld uit kalk- en mergelbodems, volgde in 1983 met de toekenning van de Grand Cru-status. 

Georges Lorentz, de achtste generatie die het bedrijf leidt, voert vol gedrevenheid moderne inzichten door. Zo is een aantal wijngaarden sinds 2012 organisch gecertificeerd door EcoCert. De wijnen van Gustave Lorentz staan bekend als gastronomisch: fris, droog en goed gebalanceerd.

De wijnen van Lorentz – die een oplopend kwaliteitssegment kennen – zijn bij uitstek geschikt aan tafel en worden dan ook in menig restaurant geschonken.

  • € 15,25
    € 91,50 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75