Gustave Lorentz Pinot Blanc Évidence Wit

Gustave Lorentz Pinot Blanc Évidence Wit

Herkomst: Gustave Lorentz Bergheim Elzas Frankrijk

Biologisch: Deze wijn is 100% biologisch

Klimaat/Terroir: Wijngaarden gelegen in de Haut-Rhin, het noordelijk deel van de Elzas, rond het plaatsje Bergheim. De bodem bevat veel kalk en klei.

Vinificatie: Vinificatie vindt plaats in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks.

Druivenras: Pinot Blanc

Geur & Smaak: Elegant en puur met de geur van witte bloemen, peer en Granny Smith appels. De smaak is sappig, gul en levendig met zachte zuren, subtiel grapefruit en opnieuw witte bloemen.

Wijn & Spijs: Serveer met groentegerechten of lichte gerechten met kip of vis, quiches, Flammkuchen, gerookte vis, oesters en tempura met een coulis van waterkers en gekonfijte citroen.

Al meer dan tweeënhalve eeuw zijn de familie Lorentz en het schilderachtige dorpje Bergheim met elkaar verbonden. De eerste wijngaarden van de familie Lorentz lagen op de flanken van de Altenberg, waar riesling, pinot gris, gewürztraminer en muscat verbouwd werden. Erkenning voor het bijzondere terroir, dat is samengesteld uit kalk- en mergelbodems, volgde in 1983 met de toekenning van de Grand Cru-status. 

Georges Lorentz, de achtste generatie die het bedrijf leidt, voert vol gedrevenheid moderne inzichten door. Zo is een aantal wijngaarden sinds 2012 organisch gecertificeerd door EcoCert. De wijnen van Gustave Lorentz staan bekend als gastronomisch: fris, droog en goed gebalanceerd.

De wijnen van Lorentz – die een oplopend kwaliteitssegment kennen – zijn bij uitstek geschikt aan tafel en worden dan ook in menig restaurant geschonken.

  • € 11,75
    € 70,50 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75