Gustave Lorentz Pinot Blanc Reserve wit

Gustave Lorentz Pinot Blanc Reserve wit

Herkomst: Gustave Lorentz Bergheim Elzas Frankrijk

Klimaat/Terroir: Wijngaarden gelegen in de Haut-Rhin, het noordelijk deel van de Elzas, rond het plaatsje Bergheim. Kalk- en mergelbodems.

Vinificatie:  Op temperatuurgecontroleerd roestvrijstaal.

Druivenras: Pinot Blanc

Geur & Smaak: Heerlijk opwekkend met een stuivend bouquet van fris wit fruit.

Wijn & Spijs: Gemakkelijk om zo te drinken en goed te combineren met diverse voorgerechtjes op basis van vis of witvlees. 

Al meer dan tweeënhalve eeuw zijn de familie Lorentz en het schilderachtige dorpje Bergheim met elkaar verbonden. De eerste wijngaarden van de familie Lorentz lagen op de flanken van de Altenberg, waar riesling, pinot gris, gewürztraminer en muscat verbouwd werden. Erkenning voor het bijzondere terroir, dat is samengesteld uit kalk- en mergelbodems, volgde in 1983 met de toekenning van de Grand Cru-status. 

Georges Lorentz, de achtste generatie die het bedrijf leidt, voert vol gedrevenheid moderne inzichten door. Zo is een aantal wijngaarden sinds 2012 organisch gecertificeerd door EcoCert. De wijnen van Gustave Lorentz staan bekend als gastronomisch: fris, droog en goed gebalanceerd.

De wijnen van Lorentz – die een oplopend kwaliteitssegment kennen – zijn bij uitstek geschikt aan tafel en worden dan ook in menig restaurant geschonken.

  • € 8,75
    € 52,50 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75