Gustave Lorentz Pinot Gris Lieu-Dit Schofweg Wit

Gustave Lorentz Pinot Gris Lieu-Dit Schofweg Wit

Herkomst: Gustave Lorentz Bergheim Elzas Frankrijk

Klimaat/Terroir: Wijngaarden gelegen in de Haut-Rhin, het noordelijk deel van de Elzas, rond Bergheim. Kalk-, mergel-, en gipsbodems. De wijngaarden liggen op naar het zuiden aflopende heuvels tegen de Altenberg, op 220 tot 330 meter hoogte.

Vinificatie:  Biologische wijn. Vergisting en rijping vinden plaats in De roestvrijstalen tanks.

Druivenras: Pinot Gris

Geur & Smaak: Aromatische wijn met intense aroma’s van gedroogd fruit, brioche en wat rokerigheid. De smaak is off dry, breed en fruitig met zoete kruiden, gekonfijt fruit, mirabellen en Reine Claude. De afdronk is lang en gul.

Wijn & Spijs: Serveer op 8 à 12°C bij spicy gerechten zoals lamstajine met aubergine en gekonfijte mandarijn, Thaise of Indiase schotels en bij foie gras en aromatische kazen.

Weetje: Schofweg betekent schapenpad, ligt pal ten oosten van de Grand Cru Altenberg de Bergheim en heeft daarom hetzelfde terroir als de beroemde Grand Cru.

Al meer dan tweeënhalve eeuw zijn de familie Lorentz en het schilderachtige dorpje Bergheim met elkaar verbonden. De eerste wijngaarden van de familie Lorentz lagen op de flanken van de Altenberg, waar riesling, pinot gris, gewürztraminer en muscat verbouwd werden. Erkenning voor het bijzondere terroir, dat is samengesteld uit kalk- en mergelbodems, volgde in 1983 met de toekenning van de Grand Cru-status. 

Georges Lorentz, de achtste generatie die het bedrijf leidt, voert vol gedrevenheid moderne inzichten door. Zo is een aantal wijngaarden sinds 2012 organisch gecertificeerd door EcoCert. De wijnen van Gustave Lorentz staan bekend als gastronomisch: fris, droog en goed gebalanceerd.

De wijnen van Lorentz – die een oplopend kwaliteitssegment kennen – zijn bij uitstek geschikt aan tafel en worden dan ook in menig restaurant geschonken.

  • € 18,65
    € 111,90 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75