Château de Valcombe Marsanne Vermentino wit

Château de Valcombe Marsanne Vermentino wit

Herkomst: Château de Valcombe, Costières de Nimes, Frankrijk

Wijngaard: De druiven voor de Château de Valcombe Blanc groeien op arme bodems bedekt met een dikke laag Rhône stenen. Een zeer dunne laag kalksteen brengt een verrassende frisheid en een minerale toets aan de wijn.

Druivenras: Marsanne / Vermentino

Geur & Smaak: Alleen de druiven van jonge wijnstokken worden voor deze wijn gebruikt om de heerlijk frisse en fruitige smaak. De Château de Valcombe Blanc heeft een heldere gouden kleur. In de neus is een perfecte mix van noten en witte perziken. De smaak is zacht en elegant, waarin de fruitaroma's subtiel naar buiten komen en zorgen voor een rijk mondgevoel. 

Wijn & Spijs: Perfecte wijn voor op het terras en heerlijk als aperitief. Zeer geschikt bij salades en geroosterde vis.

De bouw van het kasteel Château Valcombe begon in de jaren 1820. In 1945 werd het kasteel nagelaten aan Charles Ricome. Hij was vastbesloten om de kwaliteit van de Valcombe wijnen naar een hoger niveau te brengen. Hij besloot om de wijngaarden volledig te herplanten met onder andere de druivensoort syrah. Hij was de eerste wijnmaker in de regio die een wijn produceerde op basis van syrah. Het château wordt tegenwoordig beheerd door Dominique Ricome. Hij produceert uitsluitend wijnen met de Appellation Costières-de-Nîmes.

  • € 6,75
    € 40,50 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75