Luigi Bosca Chardonnay wit

Luigi Bosca Chardonnay wit

Streek: Luigi Bosca,  Mendoza, Argentinië

Wijngaard: Deze wijn komt uit streek Lujan de Cuyo 15 kilometer ten zuiden van Mendoza Stad op een hoogte van 1.060 meter aan de oostelijke kant van de Andes.

Druivenras: Chardonnay 

Alcohol: 13% 

Vinificatie: De druiven worden geperst, waarna men ze tien tot twaalf uur laat weken in roestvrijstalen tanks, gevolgd door pneumatisch persen. Na een rustperiode van 24 uur begint het fermenteringsproces, dat voor de helft plaatsvindt in vaten van Frans eiken en voor de andere helft in roestvrij-stalen tanks. Vervolgens mengt men de wijn en laat deze nog zes maanden rusten, voor-dat ze gebotteld wordt.

Omschrijving: Een fruitige, witte dinerwijn met vanille- en kokostonen van de houtrijping. Fors én elegant.

Temperatuur: 10-14ºC

Serveren bij: Heerlijk bij gevogeltje, wit vlees en visgerechten.

Leoncio Arizú, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1908 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang, dankzij het wijngaardbezit: 618 hectare in Luyan de Cuyo en omstreken. Een streek met een hoge ligging, intense zon en koude nachten, goed voor de beste wijnen van Argentinië.

De familie Arizu brengt drie series op de markt: 'Finca La Linda', 'Luigi Bosca Reserva' en als topserie de bijzondere 'Selectors de Familia Arizu', met als paradepaardje de prachtige 'Gala-wijnen'.

  • Wijnhuis: Luigi Bosca
  • Code: ARG0026
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 12,60
    € 75,60 per doos

Gratis thuisbezorgd vanaf €75